ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ

Ηρώων Πολυτεχνείου 9,
15772 Ζωγράφου

2107781527
7sekaath@sch.gr

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Σποτ του Υπουργείου Παιδείας για το Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας

ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΠΑΛ

Σποτ του Υπουργείου Παιδείας για τα Επαγγελματικά Λύκεια

ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Οπτικοακουστικό Μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας για την Μαθητεία

Καλώς ορίσατε στον ιστότοπο
του 7ου Ε.Κ Αθήνας

Στις σελίδες που ακολουθούν γράφονται λίγα λόγια για το 7ο Εργαστηριακό Κέντρο Αθήνας, για τον σκοπό λειτουργίας του, καθώς και για τις διάφορες δραστηριότητες που γίνονται μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του.

Iστορία

 

w2

Στόχοι

 


Εργαστήρια

 

Λίγα Λόγια...

Η ιστορία του

Το 7ο Ε.Κ. Αθήνας, όπως όλα τα Εργαστηριακά Κέντρα της Ελλάδας, είναι αυτόνομη σχολική μονάδα, και ιδρύθηκε με τη Γ2/3824/3-8-1999 απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 7ο Ε.Κ. Αθήνας λειτούργησε μέχρι και το 2006 σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια στην περιοχή του Ζωγράφου. Από το σχολικό έτος 2006 - 2007 μεταστεγάστηκε στις νέες του σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου με 20 εργαστήρια διαφορετικών τομέων και ειδικοτήτων. 

 
 

ΤΟ 7ο ΕΚ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018  στο 7ο Εργαστηριακό Κέντρο ΑΘΗΝΑΣ (ΖΩΓΡΑΦΟΥ) , Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ στο Θεωρητικό και Πρακτικό μέρος . Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ. 

 

erasmus aithsh

Πρόγραμμα ERASMUS PLUS του 7ου Ε.Κ ΑΘΗΝΑΣ με θέμα : Απόκτηση δεξιοτήτων σε εφαρμογές Mobile Marketing για τουριστικές επιχειρήσεις.Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Κύπρο στο Κολλέγιο Edex - Educational Excellence Corporation Ltd της Λευκωσίας  από τις 04/12/2017 έως τις 18/12/2017  στο οποίο θα συμμετέχουν 14 μαθητές/τριες και 2 συνοδοί καθηγητές.

Περισσότερα

mathitia1

Το Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μηνών και περιλαμβάνει: Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες από εκπαιδευτικό σε Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΚ) και Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας τέσσερις (4) ημέρες.

Περισσότερα 
likeio1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Λυκείου με θέμα  "Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα" διοργανώνεται από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας ένα έντονο ταξίδι διάρκειας 6 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του τελικού το Μάρτιο.

Περισσότερα
techv1 

Το Πρόγραμμα ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ υλοποιήθηκε από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας με σκοπό την ενασχόληση των μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με τις νέες τεχνολογίες και τον τεχνικό πολιτισμό. καθώς και τη σχέσης της τεχνολογίας με τη βιομηχανία, την παραγωγή, την οικονομία, την κοινωνία και γενικότερα την καθημερινή ζωή.

Περισσότερα
ein

Πρόγραμμα ΔΑΙΔΑΛΟΣ Το πρόγραμμα ΔΑΙΔΑΛΟΣ ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από το Ε.Ι.Ν. (Εθνικό ίδρυμα Νεότητας) τη δεκαετία του 2000 για σχολεία της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Είχε ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων έργων από τους μαθητές Τ.Ε.Ε./ΕΠΑ.Λ. υπό την εποπτεία των καθηγητών τους, ενώ σκοπός του ήταν να αναπτυχθεί η εφευρετικότητα και η συνεργατικότητα των μαθητών στα πλαίσια μιας ομάδας εργασίας

Περισσότερα
eikonikes1 

Στα πλαίσια του προγράμματος Action Plan δημιουργήθηκαν διάφορες εικονικές επιχειρήσεις εξομοίωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες, ανέλαβαν την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου «project», και  υλοποίησαν διαδικασίες, διαδρομές και αντικείμενα μιας πραγματικής επιχείρησης.Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με πραγματικές επιχειρήσεις προκειμένου να αντλήσουν πληροφόρηση και να καθοδηγηθούν με βάση τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Περισσότερα

ΤΟΜΕΙΣ του 7ου Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρική σελίδα

Στις σελίδες που ακολουθούν γράφονται λίγα λόγια για το 7ο Ε.Κ. Αθήνας, για τον σκοπό λειτουργίας του, καθώς και για τις διάφορες δραστηριότητες που γίνονται μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του.

Σκοπός λειτουργίας

Ο σκοπός λειτουργίας του 7ου Ε.Κ. Αθήνας είναι η εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών των σχολικών μονάδων του 1ου ΕΠΑΛ Ζωγράφου και του ΙΕΚ Ζωγράφου. Επειδή τα εργαστήρια είναι το ουσιαστικότερο μέσο εκπαίδευσης των σχολείων αυτών, πρέπει να είναι εξοπλισμένα άρτια, με τα τελευταία τεχνολογικά μέσα ώστε με το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, να προσφέρουν στους μαθητές τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις της ειδικότητάς τους.

Η ιστορία του

Το 7ο Ε.Κ. Αθήνας, όπως όλα τα Εργαστηριακά Κέντρα της Ελλάδας, είναι αυτόνομη σχολική μονάδα, και ιδρύθηκε με τη Γ2/3824/3-8-1999 απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 7ο Ε.Κ. Αθήνας λειτούργησε μέχρι και το 2006 σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια στην περιοχή του Ζωγράφου. Από το σχολικό έτος 2006 - 2007 μεταστεγάστηκε στις νέες του σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου με 20 εργαστήρια διαφορετικών τομέων και ειδικοτήτων. 

Κανονισμός Ε.Κ..

18

ΕΤΗ

234

PROJECTS

21

ΒΡΑΒΕΙΑ

13679

ΜΑΘΗΤΕΣ